Süs Kopeklerı Türleri ve Özellikleri
20 Temmuz 2024

Süs Kopeklerı Türleri ve Özellikleri

Süs Köpekleri

Süs köpekleri, bakımları zor ve zaman isteyen köpek cinsleridir. Eğer süs köpeği besleniyor ve köpekle aynı ortam paylaşılıyorsa birçok şeye dikkat etmek gerekir. Bakıcının sorumluluklarını yerine getirmesi önemlidir. Bakımı yapılan köpeğin cinsi, yaşı gibi özellikler süs köpeği bakımında dikkate alınmalıdır. Köpek bakımı genel olarak benzerlik taşısa da köpeğin cinsi ve yaşına bağlı olarak bakımda değişiklikler olabilir. Süs köpekleri genelde birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Tüy bakımı, beslenmesi de bu nedenle farklı olabilir. Köpek bakımı yanlış yapıldığında köpek, farklı hastalıklara maruz kalabilir. Bu konuda uzman kişilerden yardım almak en doğru yaklaşımdır. Köpek beslenecekse önce beslenecek köpeğin özellikleri hakkında, daha sonra bakımı hakkında uzmanlardan bilgi alınmalıdır. Öncelikle köpeğe en uygun ortamın hazır olması gerekir. Çünkü köpekler için yaşam alanları oldukça önemlidir.

Tibet Spanieli

Tibet Spanieli, Asya'da oldukça yaygın olan bir köpek cinsidir. Antik Tibet'te kutsal sayılan bu cins, Tibet tapınaklarında duvar üzerinde ve yüksek yerlerde tutulup, tehlikeli durumlarda haber vermesi için görev verilmiştir. Boy uzunluğu yüksekliğinden daha fazladır. Yuvarlak kafa ve yüz yapısına sahiptir. Kulakları yere düşük ve tüylerle kaplıdır. Göz kısmı çökük ve genelde kahverengidir. Güçlü bir çeneye sahiptir. Tüyleri oldukça yumuşak ve güzeldir. Tüyleri farklı renklerde olabilir.

Brüksel Griffonu

Brüksel Griffonu, 1880 yıllarında ilk defa Brüksel'de görücüye çıkarılan bir köpek cinsidir. Griffon cinsi köpeklerin üç farklı cinsi bulunmaktadır. Kareye benzeyen bir vücut yapısı vardır ve kafası vücuduna oranla daha büyüktür. Burun kısmı yüze yapışıkmış gibi kısa ve ufaktır. Gözleri siyah ve iridir. Orijinal olarak bakılsa da bazı bakıcılar kuyruk ve kulak kesimi yaparak bakmaktadır. Tüyleri dalgalı ya da düz olabilir. Tüy rengi genelde siyah ya da kızıldır. Brüksel Griffonu apartmanlarda rahatlıkla bakılabilecek bir köpek cinsidir. Ev ortamında sahibiyle vakit geçirmekten zevk alabilen bir köpektir. Sahibine devamlı yakın olmak ve ilgi isteyen bir köpektir. Çok aktif ve hareketli bir köpek olduğu için ekstra egzersize ihtiyacı yoktur.

Poodle

Poodle, köken olarak Fransa'ya ait bir köpek cinsidir. Ortalama bir ağırlık ve boya sahiptir. Tüyleri kabarık ya da kıvırcık olabilir. Bazı türlerde tüyler beyaz bazı türlerde ise sarımsı olabilir. Fizik olarak kare bir yapısı vardır ve oldukça orantılıdır. Tıraş edilme şekli oldukça farklı olduğu için görüntü olarak sıra dışı bir görünümü vardır. Bu köpek cinsinin ufak yapıda olanları apartman hayatıyla oldukça uyumludur. Fakat enerjisi yüksek bir cins olduğu için ev ortamında enerjilerini atmaları oldukça güçtür. Apartmanda beslendiği zaman bakımına ayrı bir zaman ayrılmalı, mutlaka günlük egzersizleri yapılmalıdır. İlgi isteyen bir cinstir. Suyu çok sevdikleri için banyo yapmaktan büyük keyif alırlar. Kıvırcık tüylerinin düzenli taranması, şekil verilmesi ve tıraş edilmesi gerekir.

Pomeranian Boo

Pomeranian Boo, çoğu kişi tarafından gerçek bir köpek olduğuna inanılmayan güzellikte bir köpek türüdür. Oldukça ufak boyutta ve fazla tüylü bir köpektir. Gözleri genelde koyu renktir. Kuyruğu sırtında ve öne doğru kıvrıktır. Kahverengi, turuncu, beyaz ve siyah renklerde olabilir. Oldukça şirin bir yapısı olduğu için birçok kişi tarafından beslenmek için tercih edilir. Hayat dolu bir köpek olan Pomeranian Boo öğrenme eğilimlidir. Küçük bir yapıya sahip olsa da iri köpeklere saldırma eğilimindedir. Sahibini tam anlamıyla tanıyabilmesi için çok iyi eğitilmesi gerekir. Isırma özelliği bulunduğundan ufak çocuklardan uzak tutulmalıdır. Apartman ortamında bakım için uygun bir köpektir. Evde oldukça hareketli olan köpek, sıcağı pek sevmez.

Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer, arka bacakları yassı, ön bacakları dik bir yapıya sahiptir. Kare görünümlü köpek, oldukça tüylüdür. Henüz yavruyken kulakları dik olan köpek, belli bir erişkinliğe geldiğinde ise dik kulakları öne doğru düşer. Siyah ya da gri tonlarında olan Minyatür Schnauzer ırkı köpeklerin bakımında oldukça hassas davranılması gerekir. İnsanlarla ve ev ortamında bulunan farklı hayvanlarla kolaylıkla anlaşabilir. Ortam uygun olduğunda her ortama adapte olabilen köpek için önemli olan yetiştirme şeklidir. Boyutuna göre oldukça atik bir yapıya sahiptir.

Bichon Yorkie

Bichon Yorkie, oldukça sevimli ve ufak bir yapıya sahiptir. Yüz kısmı basık olduğu için oldukça dikkat çeker. Pati, göz ve kulakları adeta elle işlenmiş gibi düzgün bir tüyle kaplıdır. Bakımı çok dikkat isteyen bir köpek türüdür. Aksi olduğunda sahibiyle beraber duygusal anlar yaşanabilir. Çocuklar, köpekler ve diğer evcil hayvanlarla kolaylıkla anlaşabilir. Kolay öğrenme kabiliyetleri vardır. Bu nedenle deneyimsiz kişiler tarafından bile kolaylıkla bakılabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Köpek Kulübesi Nasıl Olmalıdır?

Köpek Kulübesi Nasıl Olmalıdır?

Güncel

K9 Köpekleri Türleri ve Özellikleri

K9 Köpekleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Samoyed Türleri ve Özellikleri

Samoyed Türleri ve Özellikleri